Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
Pressemelding 2017-11-24 11:05

Black Friday gir pakkerekord

blobid2.jpgFredag 24. november er det klart for årets Black Friday. Stadig mer handles på nettet og bidrar til en rekordomsetning for PostNord pakkeleveranser. Stadig flere av nordmenns netthandelskroner havner i utlandet.

- For PostNord gir dette pakkerekord. For Black Friday har vi en prognose på 40% vekst fra i fjor. Mange butikker har utvidet fredagen til såkalt «Black Week» og vi venter samme vekst på ukesnivå. Så langt i år er veksten for pakker som er kjøpt på nettet og levert ut i butikk på 34%, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen.

Flesteparten av disse varene handles i norske nettbutikker

PostNords månedlige måling av netthandelsmarkedet viser at 78% av nordmenn har handlet i norske nettbutikker, og 35% har handlet i utenlandske.

- Dette er i ferd med å jevne seg mer ut, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord.

1,2 millioner nordmenn ventes å handle for 2350 kr hver, ifølge undersøkelser gjort av Nordea1 og Opinion2.

PostNords målinger3 viser at vi i første halvår i år handlet mest fra Kina (33%), foran Storbritannia (27%) og USA (24%).

- Gigantiske aktører som Alibaba, JD.com og Wish driver frem hele den kinesiske utviklingen. Fra å ha vært et land for små elektroniske dingser og klær, er produktmiksen nå utvidet med alt fra skjønnhetsprodukter til husgeråd og biltilbehør, sier Hagen.

Totalt kjøpte nordmenn varer på nettet for 20,4 milliarder kroner i første halvår 2017. Samlet for Norden var beløpet 89,9 milliarder kroner.

Fakta om PostNord AS

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for ca 4 mrd NOK i 2015. Selskapet har ca 1350 ansatte i Norge og 800 sjåfører. Hovedkontoret ligger på Alfaset i Oslo.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger