Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-12-03 15:55

Ny rekord i antall kolli

170 000 kolli ble håndtert på terminalen til PostNord på Alfaset tirsdag 3. desember – det er ny rekord. Til sammenligning ble det håndtert 156 000 kolli på samme dag i fjor.

FORNØYD MED TINGENES TILSTAND: Frank Uzlastiran skryter av den gode stemingen blant terminalansatte og sjåfører.

 

​Regionsdirektør i PostNord, Frank Uzlastiran, kan melde om at tiltakene før denne travle førjulstiden har vært avgjørende og at PostNord har hatt kontroll på de store volumene som frem til nå har nådd terminalen på Alfaset.

— Vi har god kontroll på produksjonen inne på terminal. Uanmeldte ekstravolumer er Det som gjør det litt uoversiktelig. I det store og hele er vi à jour med produksjon i Region Oslo. Jeg vet at været har skapt noen utfordringer i deler av landet, som igjen har medført til noen forsinkelser, sier Frank.

Totalt i Oslo er det tirsdag 200 000 kolli som er innom våre terminaler. 170 000 på Alfaset og 30 000 på Langus, men til tross for kollirekorden på Alfaset tirsdag forventes det en topp onsdag 4. desember.

— Vi forventer en topp på onsdag hvor det er et estimat på ca 205 000 kolli på Alfaset, og 40 000 på Langhus. Etter onsdagen vil det gradvis roe seg ned inn mot helgen. Årets førjulshandel med Black Friday i spissen har så langt vært utrolig spennende, og det er god stemning på terminal og blant våre sjåfører. Alle er skjerpet og gir 100 %.

— Jeg må bare få takke alle de flinke medarbeiderne vi har, og foreløpig har vi all grunn til å være stolte av jobben som er gjort. Samtidig har tiltakene vi har iverksatt før denne travle høsten og vinteren slått godt an. Planene vi la tidligere har enn så lenge vist seg å være robuste her i Region Oslo, sier Frank.

Økt netthandel = flere​ kolli

Nylig kom også PostNords halvårsrapport av «Netthandel i Norden» ut. Denne beskriver utviklingen og forbrukeratferden knyttet til handel på nett, og er en rapport PostNord har gitt ut hvert år siden 2009.

Kommunikasjonssjef i PostNord, Bjørn Thorvaldsen er ikke i tvil om økt netthandel avler mer pakker og at dette er en av hovedårsakene til at terminalen på Alfaset nå har satt ny kollirekord.

— Første halvår i 2019 handlet vi nordmenn for 24 milliarder – dermed passerer vi fjoråret hvor vi på samme tid handlet for 22, 5 milliarder. Omsetningen for netthandelen øker og nordmenn handler for mest per person i Norden, hvor vi i snitt handlet for 6016 NOK første halvår av 2019, sier Bjørn.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger