Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

PostNord-ansatt nominert til Årets Eventyrer 2016

Tim Bogdanov er en av PostNords mest eventyrlystne. I 2016 besteg han, som først i verden, de 10 høyeste toppene i Sentral-Amerika med sykkel som fremkomstmiddel mellom toppene. Det hele ble gjennomført på 50 dager. Nå er han nominert til Årets Eventyrer 2016 i Sverige

Tim Bogdanov er født i Russland, hvor han som 3-åring utfoldet seg i bratte bakker på trehjulssykkel. Derfra flyttet han til Gøteborg som 5-åring, hvor han vokste opp. Siden den gang har både sykkelen og bakkene blitt større, og siden 2010 har han jobbet i PostNord på Alfaset mellom slagene.

Tim reiser jorda rundt med sykkelen sin og har til nå syklet i 51 land og tilbrakt 53.000 km på sykkelsetet. Dette tilsvarer 1,3 runder rundt jorda! Sykkelen har ført han opp til 5416 meters høyde (Thorong La Pass i Nepal), mens bena har tatt han videre opp 6962 meter over havet (Aconcagua).

- Ved å jobbe i PostNord kan jeg spare til mine eventyr, med mulighetene for skifttillegg, forteller Tim.

- Jeg pleier alltid å jobbe i PostNord med ett eller flere reiseprosjekt under planlegging, og når jeg kommer hjem fra tur er det tilbake til PostNord igjen. Jeg har fått jobbe på alle skift og har blitt kjent med veldig mange medarbeidere opp gjennom årene. Jeg har en veldig god relasjon til PostNord og har høye målsettinger på jobb.

Når Tim er på reise, er han som regel iført en PostNord-t-skjorte. Denne fikk han da han løp Holmenkollstafetten med kollegaer i 2015, og siden har den vært med på tur.
- Ettersom jeg har vært del av PostNord i så lang tid, og kjenner så mange av menneskene som jobber her, føles det naturlig å ha t-skjorten på meg. Jeg ønsker å representere den store jobben vi legger ned hver eneste dag for at hver pakke skal nå ut til kundene, sier han stolt.

Jobben i PostNord bidrar også positivt som opptreningen til Tims reiser.
- En av de største fordelene med jobben er at jeg får bevege meg mye på jobb, det blir mange løft og pakkehåndteringer, forteller han. Vi har en utfordring hver dag med å få så mye som mulig av godset på Alfaset videre til våre terminaler eller ut i Oslo-området. Det er motiverende å se de som gjør en stor jobb hver dag og sørger for at vi forhåpentligvis kan tilby den høyeste leveringssikkerheten på markedet på våre tjenester. Å komme på jobb og ha en utfordring foran seg, for så å lande dagen på en bra måte føles alltid bra. Da kan vi være fornøyde med egen innsats.

Verdens beste sykkelland

Om man skal la seg inspirere og ta med seg sykkelen på tur, anbefaler Tim Kina som verdens beste land å sykle i.
- I vest er det lav befolkningstetthet og derav biltomme veger og store områder utenfor sivilisasjon, forklarer han.

Foretrekker du derimot off road-sykling, er Mongolia landet du bør besøke. Her kan man reise veldig fritt med sykkel, og terrenget gjør det mulig å ta seg frem og utforske store deler av landet.

Tim lever etter troen på at verden er et bra og vennlig sted, selv om han både har blitt ranet og jaget av Somali-stammer med sverd. Og hvor bor verdens snilleste mennesker? I Uzbekistan, ifølge Tim. Med denne holdningen får han oppleve spennende kriker og kroker i alle verdens land og noen av de flotteste utsiktene som finnes.

Et av de kommende målene er den mest høytliggende utsikten av dem alle, nemlig Mount Everest.
- Jeg håper å kunne plassere PostNords flagg på toppen av Everest i 2018.

- Hver dag er en ny dag med nye opplevelser, kulturer og mennesker. Man har det veldig bra når man får aktivere kroppen utendørs. Denne kombinasjonen er det beste med å utforske verden og naturen slik jeg gjør.

Stem på Tim som Årets Eventyrer

Nå er han nominert til Årets Eventyrer 2016 i Sverige, hvor juryen beskriver han på følgende måte: "Som først i verden har Tim besteget de 10 høyeste toppene i Sentral-Amerika. Han har for egen maskin tatt seg på sykkel mellom toppene og gjennomført hele ekspedisjonen på 50 dager. Med god planlegging og kunnskaper har Tim kombinert sine pasjoner på en inspirerende måte. I 2016 gjennomførte Tim til og med siste fasen av sitt andre prosjekt, som første svenske som har besteget Amerikas 11 høyeste topper."

Stem på Tim Bogdanov som Årets Eventyrer 2016

Her ser du en oppsummering av hans reise i Sentral-Amerika:

Video

Følg Tim i sosiale medier

Du kan også følge han på
Facebook: Tim Bogdanov
Instagram: @timbogdanov
YouTube: MrTimBogdanov
Blogg: timbogdanov.com

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger