Hopp over navigering og søk

Netthandelsbarometeret

Under pandemien økte etterspørselen etter hjemlevering, og trenden har fortsatt. Fra juni 2021 til juni 2022 har etterspørselen etter hjemlevering doblet seg. Samtidig som flere forbrukere ønsker hjemlevering, er det blitt større fokus på miljøeffekten til netthandel. Kjøring til individuelle adresser for hjemlevering er den mest miljøbelastende leveringstjenesten.
Last ned Netthandelsbarometeret

I barometeret finner du alt du trenger å vite om dagens og fremtidens netthandelstrender. Rapporten inneholder blant annet; varehandelsstatistikk, spørreundersøkelser og forbrukertrender, samt beregninger basert på intern informasjon og erfaringer fra PostNord.

I vår ferskeste utgave av Netthandelsbarometeret kommer det frem flere funn. Her er noen av dem: 

  • Nesten 1 av 2 nordmenn vil redusere konsumet som følge av de økonomiske effektene av høy inflasjon og økende rentekostnader.
  • Etterspørselen etter hjemlevering har doblet seg fra juni 2021 til juni 2022.
  • 47 prosent av nordmenn er interessert i å erstatte eller redusere hjemlevering med pakkeautomater dersom automaten er innen 300 meter fra hjemmet deres. 17 prosent er villig til å reise opp til en kilometer til pakkeautomaten.
  • Pakkeautomater kan redusere CO2-utslippene med 25 prosent sammenlignet med hjemlevering
  • Nettbutikker har tilbudt gratis frakt og retur for å øke netthandelsvolumene i mange år. Men nå begynner markedet å komme inn i en ny fase. Volumene er blitt mye større, transportkostnadene øker og det er sterkere fokus på miljøeffekten av transporten bak netthandel.

Les mer i vårt ferskeste Netthandelsbarometer her!

 

Er du interessert i tidligere utgaver av netthandelsbarometerer – så finner du det i lenkene under:

Les mer i Netthandelsbarometeret November 2021!

Netthandelsbarometeret Juni 2021!

Netthandelsbarometeret Q4 2020

 

Du kan også lese vår rapport om utviklingen innen B2C og B2B netthandel for 2020 og fremover. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi blir veldig glad om du melder deg på nyhetsbrevet vårt! Da vil du motta nyheter innen e-handel, logistikk og kommunikasjon.

Få nyhetsbrev fra oss