Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

4 av 10 nordmenn har netthandlet julegaver

40 prosent av norske forbrukere opplyser at de har handlet julegaver på nett. Det kommer frem i en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjort for PostNord.

Undersøkelsen ble gjort mellom den 7. og 15. desember og viser at netthandelen så langt har vært mest utbredt på Vestlandet. Her svarer 48 prosent at de har kjøpt julegaver på nett, mens forbrukere i Nord-Norge er de som ligger lengst bak med 27 prosent.

45 prosent av kvinnene og 36 prosent av mennene som ble spurt har handlet julegaver på nett så langt i år.

- Selv om kvinner har handlet mest, har menn brukt mest penger. Kvinner har i snitt brukt 1.850 kroner har menn brukt nærmere 3.000 kroner, sier utviklingssjef for e-commerce i PostNord Kristin Anfindsen.

I snitt har norske forbrukere så langt brukt 2.400 kroner på julegavehandel på nett. Fordelt på regioner spenner beløpet fra snaue 1.900 kroner i Hedmark/Oppland til 2.700 kroner på Sør-Østlandet.

Mest data og elektronikk

- Varene som blir kjøpt som julegaver skiller seg ikke nevneverdig ut fra hva vi ellers handler på nett. I følge PostNords siste undersøkelse ligger fortsatt data og elektronikk på topp med 38 prosent, tett etterfulgt av klær (35 prosent) og bøker (27 prosent). Vestlendingene trekker opp snittet på data og elektronikk, mens klær er mest populært i Trøndelag og Nord-Norge. Velvære- og pleieprodukter er mest populært i Oslo og Akershus, der også ulike kulturopplevelser står sterkt, sier Kristin Andfindsen i PostNord.