Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-05-27 12:43

En følelse av enorm frihet

Da livet forsøkte å stoppe Benny Henriksen, fant han riktig gir: «Jeg hadde ikke klart meg uten motorsykkelen.»

benny_1x1_960x960_90.png

FRA OSLO TIL USA: Benny har hele 13 turer bak seg på landeveiene i USA.

 

DE HADDE PLANLAGT drømmereisen lenge. 400 mil på motorsykkel fra Chicago til Los Angeles. Benny Henriksen og onkelen skulle kjøre Route 66 sammen. Benny har elsket motorsykler siden han var liten og onkelen kom hjem fra sine USA-reiser med motorsykkelskilt i kofferten. Men ett eneste år ødela alt. I 2010 fant Benny først sin far død på gulvet hjemme. Et halvt år senere mistet han onkelen i kreft. – Onkel var på mange måter mentoren min. Han ga gode råd og stilte alltid opp, sier Benny. – Det året var jævlig tøft. 

FOR Å FÅ tankene over på noe annet, tok Benny motorsykkellappen. Og det skulle vise seg at verken familien eller Route 66 hadde latt ham i stikken. For samtidig som han tok MC-lappen, hadde Benny begynt å lete etter slektninger – han kjente tross alt ikke til alle. Han fant en fetter i Nittedal, rett utenfor Oslo der Benny bor, og tok kontakt. Fetteren Roy viste seg å være minst like motorsykkelinteressert som Benny. – Det ble en veldig hyggelig kveld. Vi fant raskt tonen og fortsatte å holde kontakten. I 2014 kjørte Roy og Benny Route 66 på motorsykkel – turen som Benny og onkelen hadde planlagt så lenge. – Det føltes som å komme hjem. Da jeg kjørte inn til Tulsa i Oklahoma, reiste hårene på armene mine seg. I ettertid har jeg snakket med tanten min, og hun fortalte at Tulsa var onkels favorittsted. Det var helt merkelig

SIDEN DEN GANG har Benny vært 13 turer i USA. I tillegg til å jobbe som selger på Express & Bud i Oslo, er han nemlig reiseleder i JoyRides, der han kjører motorsykkel gjennom statene sammen med skandinaviske turister. – Jeg er utrolig heldig som får ta med folk på en sånn opplevelse. Når turen er over og folk gråter av glede, holder rundt meg og takker for en fantastisk tur … Det kan ikke beskrives. Han beskriver følelsen av å kjøre motorsykkel som en enorm frihet. Den friske luften, de svingete veiene. – Har jeg mye å tenke på, glemmer jeg alt når jeg kjører. Jeg hadde ikke klart meg uten motorsykkelen. 

MOTORSYKKELEN ER EN Harley-Davidson 2003-modell. I løpet av sommersesongen kjører han rundt 12 000 kilometer – på dagsturer og helgeturer, til motorsykkeltreff og MC-messer. – Det er et flott miljø. Mange av de jeg kaller gode venner i dag, har jeg møtt i MC-miljøet. Motorsykkelinteressen påvirker alle sider av Bennys liv, også jobben som selger. Som den gangen i 2018 da han var på et salgsmøte i Trondheim. Kunden brettet opp ermen, og en stor Harley-Davidson-tatovering kom til syne. – Etter møtet hadde vi kjempegod kjemi, og vi fikk en ny kunde. – Interessen har gjort meg til en bedre menneskekjenner, og det gir meg fordeler i alle deler av livet.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger