Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-04-01 15:41

PostNords fortollingskontor i Halden fyller år

- Til tross for at fortollingskontoret åpnet for 2 år siden er det ikke alle som vet om oss, sier avdelingssjef Ronny E. Hansen.

PostNord har sitt eget fortollingskontor nær svenskegrensa, knappe fem kilometer unna Svinesund. En vakker vårdag i april for akkurat to år siden i dag ble avdelingen i Halden til. 

- Vi startet opp et kontor like ved grensa, ettersom vi så behovet for en avdeling. Alle som sitter rundt hos her i samme område er konkurrenter av PostNord. Vi sitter nær E6, så beliggenheten er gull. I dag er vi fire stykker totalt som jobber her på fortollingskontoret, hvor vi har tre på dagtid og en som jobber ettermiddag/kveld, sier Hansen.

Ronny forteller enkelt om hva arbeidsoppgavene innebærer, og hvordan de arbeider på den trivelige fortollingsavdelingen.

- Vi driver kun med fortolling. Kontoret vårt ligger fem kilometer fra tollen, så det blir en del kjøring bort dit, hvor vi legger igjen papirer til sjåfører som skal inn i Norge. Vi tar med konvolutter som vi skriver bilnumre på, så blir disse hentet opp av sjåførene. Enkel prosess, hvor alt er fortollet og klart. Det er svært sjelden sjåførene trenger å kjøre innom oss, forteller Hansen.

Besøk av samferdselsministeren

Alle har hørt om fortolling, men hva innebærer det egentlig, og hvordan fungerer det sånn i praksis?

- Fortolling er omregning av avgifter på varer som skal inn i Norge. Når en kunde eller en bedrift kjøper en vare fra utlandet skal tollen ha penger for å ta varen inn i Norge. Tollen skal ha moms for varen, og denne prisen blir beregnet ut, sier Hansen.

2 år er forbi, og et av høydepunktene var når daværende samferdselsminister Ketil Solvik Olsen kom på besøk for å åpne fortollingskontoret.

- Avdelingen her åpnet 1. april 2017, men den offisielle åpningen fant ikke sted før 12. juni samme år, hvor ordføreren fra Halden og Strömstad var tilstede. Ketil Solvik Olsen var også innom og klippet den tradisjonelle røde tråden, så da var åpningen offisiell, sier avdelingssjefen.

Til tross for at fortollingskontoret ikke er allment bekjent blant det norske folk, har Halden-avdelingen utviklet seg over tid og opplever stadig flere får øynene opp for kontoret.

- Vi har hatt litt besøk fra Danmark, så vi har økt volumet av kontaktpersoner underveis. Vi ser også at flere og flere gradvis begynner å kjenne til oss, så det er positivt, avslutter Hansen.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger