Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-12-17 15:12

Som balsam for sjelen

- Man kan nesten si at jeg har to hjem. Etter jobben i Tana kjører jeg enten hjem til huset mitt i Nesseby, eller jeg bare fortsetter forbi og ut til platået på Varangerhalvøya. Der pleier jeg å fiske, fotografere eller sykle, sier kjøreleder i Tana, Kevin Nilsen.

Jakten på storlaksen gir det største adrenalinkicket, men jeg fisker også en del etter sei i Varangerfjorden. Det er en sann fryd å kunne jobbe midt i denne ville og vakre naturen. Å kunne lade batteriene et laksehopp fra lastebilen.

Mesteparten av Varangerhalvøya på Norges nordlige spiss er nasjonalpark. Om sommeren er det lyst døgnet rundt, og om natten skaper midnattssolen en magisk stemning. Jeg liker spesielt godt å fotografere dyr. Halvøya er et viktig leveområde for fjellreven, men det blir mest bilder av elg, rein, rev og rype.

- Det er spennende å jakte på det gode blinkskuddet. Det gjelder å være oppmerksom og rask når man skal fotografere dyr, og av og til klaffer alt. Jeg har deltatt på noen fotoutstillinger med bildene mine fra Varangerhalvøya, blant annet på Varanger Samiske Museum. Turene til halvøya er som balsam for sjelen for meg, sier Nilsen.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger