Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2021-06-02 13:55

Trenersensasjonen Renate Blindheim gleder seg til ny sesong i PostNord-ligaen!

Renate Blindheim (26) ble i fjor historisk som første kvinnelige trener for et herrelag på toppnivå. Den unge treneren ledet nedrykkstippede Sotra til plass på øvre halvdel og sluttspill i PostNord-ligaen. Nå deler hun sine tanker foran den nye sesong, som nærmer seg med stormskritt!

Renate Blindheim vekket oppmerksomhet verden over da hun i fjor signerte som hovedtrener for Sotra. Det var ingen lett oppgave 26-åringen signerte seg opp for – laget var tippet helt ned på nedrykksplass. Den gang ei! Laget berget en 7. plass på tabellen.

-Totalt er vi fornøyde med prestasjonen og resultatene i sesongen 2020. Etter en veldig god start fikk vi det noe tøffere resultatmessig, men prestasjonene våre var gode. Vi er fornøyde med at vi kom topp 7, og at vi gjentatte ganger var spillemessig helt på høyde med de aller beste lagene i avdelingen. Det ble en intensiv og spennende sesong, og vi anser oss som heldig som fikk spille mange fotballkamper også i fjor, forteller Renate Blindheim.  


Hvordan vil du beskrive din egen trenerstil?

-Jeg vil anse meg selv som en rolig og forhåpentligvis tydelig trener. Jeg ønsker at spillerne skal ha stor grad av medbestemmelse. Videre er det viktig for meg å være ærlig. Jeg er nok en roligere trener enn mange andre. Det viktigste for meg er at det som blir sagt er tydelig og enkelt for spillerne å forstå, sier Blindheim.


Årets PostNord-liga

Oppkjøring til årets sesong har mildt sagt vært annerledes. Lagene i PostNord-ligaen har gjentatte ganger måttet se ligastart bli utsatt som følger av coronarestriksjoner. Med seriestart nå bare 3 uker  unna, har spenningen begynt å bygge seg opp på Vestlandet.  

-Oppkjøringen til sesongen er vanligvis på 3-4 måneder, noe man anser som ganske lenge. Grunnet strenge restriksjoner og utsettelser har oppkjøringen til årets sesong blitt enda lengre. Samtidig er vi heldige som har fått lov å trene uten opphold i hele år, det er ikke alle som har vært like heldige. Vi kjenner nå at vi gleder oss veldig til å komme i gang, og at det er kjekt at det skal gjennomføres full sesong, sier Blindheim. 

At PostNord-ligaen i år vil spilles som full sesong medfører et hektisk kampprogram fylt med en hel del midtukekamper.

-Det begynner å bli lenge siden vi spilte fotballkamper, og enda lengre siden vi vant fotballkamper. Den følelsen skal det bli godt å kjenne på igjen. Det blir et tett kampprogram, men fotballkamper er jo det aller kjekkeste med det vi driver med. 

Hva har dere noen ambisjoner for årets sesong?

-Vi har ikke definert noen konkrete målsettinger for årets sesong enda. Det vi likevel kan si er at vi absolutt ønsker å stabilisere oss i PostNord- ligaen, og har definitivt ambisjoner om øvre halvdel av tabellen. Vi som alle andre går inn til hver eneste kamp med en tanke og et mål om å vinne kampen. I 2020 viste vi at Sotra absolutt er i posisjon til å lykkes med dette. Videre håper vi at vi vil ligne oss selv i måten å spille fotball på, vi kommer nok til å ha mye ball - og forhåpentligvis skape mange målsjanser. Jeg tror vi blir et artig lag å se spille fotball. 

 
Sotra har gjort flere signeringer under årets sesongoppkjøring, Blindheim mener Sotra stiller med en sterkere stall enn tidligere.


-Laget er nå en god miks av litt eldre, erfarne spillere sammen med mange unge og spennende lokale spillere. Vi anser stallen som godt sammensatt med tanke på posisjoner, og vil ha et enda bedre utgangspunkt i år enn i fjor. Flere ulike spillertyper inn gjør oss mindre forutsigbar og gir oss muligheten til å variere i større grad. Jeg er ganske sikker på at flere av de nye spillerne våre kommer til å bidra med mange målpoeng.


Den 19.juni er det ett år siden Blindheim signerte som hovedtrener for Sotra, på samme dato i år møter de Flekkerøy i sesongpremieren.

Vi støtter fotballen

Som hovedsponsor av PostNord-ligaen og samarbeidspartner med Norges Fotballtrenerforbund, er vi stolte av å ha lovende trenere som Renate Blindheim i ligaen. Blindheim er en stor inspirasjon for yngre jenter som også ønsker en karriere innenfor fotballen, til disse har hun følgende råd:

- Man må gjøre det man synes er kjekt, og jobbe hardt. Det er ingen grunn til at gutter skal forstå og kunne mer om fotball enn jenter. Dersom man ønsker å være fotballtrener er det bare å hoppe i det. Jeg kan i hvert fall gå god for at det er veldig kjekt.

Få med deg siste nytt fra PostNord-ligaen her:
Twitter
Instagram
Facebo​ok.​
Youtube (Ukentlige målshow når sesongen sparkes i gang)

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger