Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-10-26 13:02

Sturla Ottesen kåret til Årets Talent i PostNord-ligaen

Sturla Ottesen har levert en strålende sesong for Kjelsås – samtidig som han har imponert for G18-landslaget. Nå er backtalentet kåret til Årets Talent i PostNord-ligaen.

PostNord-talentet
ÅRETS TALENT: Sturla Ottesen har gjennom sine prestasjoner i løpet av 2019-sesongen blitt kåret til årets talent i PostNord-ligaen.

Det sportslige nivået i PostNord-ligaen har aldri vært høyere. Samtidig har det dukket opp flere store talenter som har blomstret i årets sesong, og det er bred enighet om at ligaen har vokst, og at den med det blir stadig viktigere som utviklingsnivå for norsk fotball generelt og for unge talenter spesielt.

Kåringen av Årets Talent i PostNord-ligaen er sånn sett både viktig og riktig. Prisen henger derfor ekstremt høyt.

Årets kåring er den fjerde i rekken. Thomas Rekdal storspilte for FFK i fjor og fikk prisen. Markus Solbakken fra HamKam i 2017 og Kasper Nissen mottok prisen for sin innsats for Nest-Sotra i 2016.

Rett før lørdagens serieavslutning på Grefsen-stadion fikk også Sturla Ottesen prisen. Ottesen mottok en sjekk på 20.000 kroner sammen med en pokal som et bevis på at han er årets talent. Kjelsås, Ottesens klubb mottok også en sjekk på 20.000 kroner.

— Så sent som i fjor høst var det guttefotball som var arenaen for Sturla. Gjennom hardt og systematisk arbeid i vinter og vår hoppet han nærmest bukk over junior-nivået, og gikk rett inn på Kjelsås seniorlag - hvor han som fast inventar i start-11’eren har kjempet i toppen i PostNord-ligaen gjennom hele sesongen. Fremgangen hans i Kjelsås har blitt belønnet med hele sju landskamper i sommer og høst, og han var én av to spillere som startet samtlige tre kamper når Norges G18-landslag nå i oktober tok seg videre i EM-kvalifiseringen. Sturla er enda en ny forsvarsspiller fra Kjelsås som blir landslagsspiller, og sesongen hans i år er et nytt bevis på hvordan PostNord-ligaen utvikler unge spillere opp til et høyt både nasjonalt og internasjonalt nivå, sier G18-landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen.
Trenerne har kunnet nominere tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra hver klubb. Spillerne skal være født 1998 eller yngre, og i tillegg til å utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter, ha et høyt utviklingspotensial og stå for gode holdninger Fem av de som fikk flest, ble først plukket ut og presentert. En jury reduserte det så til tre kandidater; Robert Behson-Courage-Williams fra Stjørdals/Blink og Ole Martin Kolskogen fra Åsane i tillegg til Ottesen.

Lørdag ble så vinneren avslørt og prisen overrakt. Og selv om det er mange spillere på yngre landslag og talenter som har markert seg betydelig i årets sesong, falt valget på 18-åringen fra Kjelsås.

— Det viktigste for min utvikling i 2019 har vært å få utfolde meg på et nivå som til tider har vært høyere enn hvor jeg har spilt tidligere. Jeg har fått mulighet og tillitt gjennom både trening og kamp til å utvike meg ytterligere. Samtidig har det vært veldig viktig at jeg har fått stor tillitt fra trenerne og lagkameratene mine slik at jeg har fått bygget opp selvtillitt og dermed utviklet meg enda mer, sier Sturla Ottesen.

Sturla har vært sentral og meget god for Kjelsås backrekke denne sesongen, og har markert seg med sin følsomme høyrefot, sin spilleforståelse og ikke minst sitt høye tempo. Sturla har hatt en kometkarriere etter en overgang fra gutt- og juniorfotball i Lyn før sesongen. For et år siden var han totalt ukjent for de aller fleste i fotball-Norge og et ubeskrevet blad – men Sturla har tatt nivået på rekordtid og storspilt fra første stund i for Kjelsås i PostNord-ligaen.

— Kåringen av Årets Talent har fått søkelys på alle de gode talentene som spiller - og utvikler seg på dette nivået. I år har det vært flere enn noen gang, og det å bli kåret her henger utvilsomt høyt.

— Det er trenerne i klubbene som avgjør med sine nominasjoner, og det er spesielt morsomt at det i år er tre forsvarsspillere som har fått flest nominasjoner. Det viser at trenerne ikke bare har sett i målprotokollen, men har god oversikt over det som presteres på alle lag. Og de har altså sett noe helt spesielt i disse tre, da aller mest i Sturla Ottesen, noe som er lett å forstå. Sturla er en moderne og frisk backtype, som har bidratt sterkt til at Kjelsås har vært en av de positive overraskelsene denne sesongen. Hans gode spill har blant annet også gjort at han har fått landslagsdebuten med 7 kamper på G18-landslaget, sier daglig leder i Divisjonsforeningen Arne Knoph.

Vi gratulerer!

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger