Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-11-13 12:00

Årets lag i PostNord-ligaen 2019

PostNord-liga redaksjonen har etter en lang sesong med mange kamper både på video og på stadion, dialog med klubbene, journalister og andre som følger ligaen tett satt sammen følgende årets lag. 

ÅRETS LAG: I en 4-3-3 formasjon har PostNord-liga redaksjonen tatt ut årets lag for 2019.

Laget er satt sammen av spillere fra begge avdelinger og vi har også en innbytterbenk med. 

Naturlig nok preges årets lag av spillere fra klubbene som har prestert best, og vi har sett på hvilke enkeltspillere som har gjort seg mest bemerket hos lagene.

Noe overraskende fikk vi ikke plass til noen av Grorud sine kommende OBOS-ligaspillere i vår førsteellever men dette er like fullt et kompliment til kollektivet Grorud som har en jevnt god spillerstall uten de aller største enerne. 

Uenig eller enig i spillerne vi har valgt ut? Bli med å diskutere hvem som fortjener en plass på laget på Facebook og Twitter.

KEEPER

Thomas Lia – Asker (Stjørdals/Blink frem til sommeren): 
Den rutinerte keeperen gjorde første del av jobben som burvokter i Stjørdals/Blink men med ny studiehverdag i Oslo valgte han å hoppe av opprykks-toget og hoppe på toget til Føyka og gamleklubben Asker i sommer. Der fortsatte han storspillet og var i høstsesongen ligaens beste keeper og den største bidragsyteren til at Asker kun tapte 2 kamper etter sommeren. 

FORSVAR

Ole Didrik Blomberg – Åsane
Den unge høyrebacken har stått for et av ligaens store gjennombrudd i 2019. Med et tosifret antall målgivende for et offensivt og lekent Åsane har 19-åringen blitt bedre og bedre siden første kamp. Til slutt kunne heller ikke landslagsledelsen se forbi Blomberg som ble belønnet med plass i Norges U20-tropp. Herlig toveis-spiller som er ekstremt god 1v1. Den tidligere Gneist og Brann-spilleren kan fort være tapt for Åsane om det ikke blir spill i OBOS-ligaen i 2020. 

Vebjørn Vinje – Stjørdals/Blink (Nardo frem til sommeren)
Etter eliteseriedebuten i 2015 har mange ventet på at Vinje skulle slå ut i full blomst. Etter flere sesonger i Trøndelag for Nardo gikk turen videre til Stjørdals/Blink i sommer og der har Vinje endelig vist seg fra sin beste side igjen. Herlig oppofrende duellspiller som også besitter gode ferdigheter med ball og en meget fin fot. Vinje er også ligaens mestscorende midtstopper med syv scoringer i 2019 og er farlig både på corner og med sin frisparkfot. Holder 25-åringen seg skadefri og får tillit i OBOS-ligaen er vi sikre på at de har en fremtidig forsvarssjef i klubben. 

Netan Sansara - Hødd
Et rutinert innslag på et ungt årets lag. Sansara vendte i år tilbake til norsk fotball etter spill i England og Sverige. Den tidligere FFK-spilleren har i år spilt i blått og vært en viktig ledertype i et ungt Hødd-lag. Engelskmannen har hatt en strålende sesong selv om Hødd ikke har klart å etablere seg i toppen og bidrar også mye offensivt med sin svært gode venstrefot og dødballstyrke. Med få soleklare enere på stopperplass i årets sesong får han dermed plassen ved siden av Vinje. 

Albert Makiadi – Kvik/Halden
Samtlige som har sett sensasjonslaget fra Halden i årets sesong har lagt merke til den fargerike og lekne vingbacken. Makiadi var den beste av mange gode signeringer Haris Juklo (sportssjef i Kvik) gjorde etter opprykket til PostNord-ligaen og den tidligere franske u-landslagspilleren har brukt tiden i Norge godt. Flere klubber på høyere nivå sikler nå etter franskmannen som bare er 22 år. Med et herlig driv, god innleggsfot og blendende teknikk har den tidligere Bordeaux-spilleren vært et konstant uromoment på venstresiden til Kvik. Det blir spennende å se om vi får se han en eller to divisjoner opp til neste sesong.

Midtbane 

Sander Kartum – Stjørdals/Blink
Best som indreløper men blir plassert i dypet her. Med sin store løpsstyrke og mange offensive bidrag har Kartum vært den viktigste midtbanespilleren til opprykkslaget i avdeling 1. Åtte scoringer er imponerende, spesielt med tanke på at Kartum har vært minst like viktig i den defensive delen av spillet. 24-åringen har også bevist at med kontinuitet og trygge rammer vil man ta steg som fotballspiller i et velfungerende kollektiv. Den åttende sesongen i Stjørdals/Blink har blitt den aller beste, og nå blir det spennende å se om klubbspilleren kan fortsette storspillet også på nivået over. 

Sindre Osestad – Fram Larvik
En av to svært offensive indreløpere på årets lag. Definitivt best som playmaker i 10er-rollen og der har han også briljert i årets sesong for Fram Larvik. Vårsesongens store spiller er en real artist når han skrur opp tempoet. Ble slått ut av kyssesyken da han for alvor dominerte PostNord-ligaen før sommeren, og kom ikke skikkelig tilbake før mot slutten av sesongen. Kanskje kan det ha kostet Fram en kvalikplass? Rakk å score 9 mål fra sin midtbaneposisjon og har også vært nest sist og tredje sist på en rekke andre scoringer for laget fra Vestfold. Får han hele 2020-sesongen skadefri spår vi ligaens store spiller! 

Joakim Hammersland – Åsane
Det er vanskelig å komme utenom en av fire toppscorere fra avdeling 2 på årets lag. Sammen med tre andre rendyrkede spisser har den målfarlige midtbanespilleren endt opp med 13 fulltreffere i årets sesong før det ble to nye scoringer i en skreddersydd spissrolle i kvalik-kampen mot Kvik Halden. Anvendelige Hammersland kan brukes i de fleste offensive posisjoner og er svært gjennombruddshissig med sine bakromsløp bak motstandernes forsvarsfirer. I tillegg til å være en god avslutter er han også en god press-spiller som Åsane i aller høyeste grad bør beholde uansett om det blir opprykk i år eller et nytt år i PostNord-ligaen.

Angrep

Walid Idrissi – Kjelsås 
Tidvis PostNord-ligaens beste spiss, men har også for mange kamper med foten av gass-pedalen. Når Kjelsås-spissen er påskrudd, er han derimot nesten umulig å temme. Like god i boks som han er feilvendt og besitter et herlig avslutningsreportoar med samtlige kroppsdeler. Kjelsås ville aldri vært et topplag i 2019 uten Idrissi som takket nei til flere OBOS-liga klubber i sommer. Nå blir det spennende å se om 24-åringen er motivert nok til å prøve seg høyere opp eller om vi får glede av en av ligaens ypperste målscorere i nok en sesong. 

Mats Lillebo – Stjørdals/Blink (På lån fra Ranheim)
Selve symbolet på at samarbeidet Ranheim – Blink var en suksess, i hvert fall for sistnevnte. Kanskje hadde leiesoldaten Lillebo vært mannen som kunne skutt Ranheim til ny kontrakt i Eliteserien, for tidvis har han vært gnistrende i årets PostNord-liga sesong. Klinisk når han får ballen i beina i farlige situasjoner og en mann som alltid dukker opp der ting skjer. Jobber hardt på hver eneste ball i front og spiller med en herlig energi. Har tilført Blink en egen dimensjon i det offensive spillet og funnet et perfekt partnerskap med klubbens mangeårige storscorer Sondre Stokke som også har blomstret i samspill med Lillebo. Hvis målet for en utlånsavtale er å sikre seg spilletid og spille på seg selvtillit bør Lillebo være i god posisjon til å få spille førstelagsfotball for Ranheim i 2020. 

Markus Naglestad – Egersunds IK
Naglestad + PostNord-ligaen = Sant. Mange klubber snakker ofte om å finne en spiss som kan garantere x antall scoringer i løpet av en sesong, men alle som har vært med i toppfotballen vet at det ikke er så enkelt. Eller er det det? Naglestad har vanvittige 104 mål på 120 kamper på tredje øverste nivå i Norge og er rett og slett PostNord-ligaens største målgarantist. En av landets beste avsluttere når han får plassen og tiden han trenger i denne divisjonen og da er han ustoppelig. Det evige spørsmål er jo om Naglestad kan gjenskape de samme prestasjonene ett og to nivåer opp og hvilken klubb som eventuelt gir 28-åringen sjansen igjen før han blir for gammel. Enn så lenge nyter vi hvert eneste minutt vi får med sørlendingen i vår elskede PostNord-liga!

Innbytterbenken:

Erik Sivertsen – Kjelsås: 
Nok en fantastisk sesong for Sivertsen i Kjelsås-trøya. Den tidligere futsal og Ranheim-keeperen står for flere av årets mest spektakulære redninger og har ene og alene holdt Kjelsås inne i en rekke kamper også denne sesongen. Utrolig viktig mann å få med videre for Eivind Kampen og co!

Robert Williams – Stjørdals/Blink:
Ranheim-klare Williams er blant landets beste backer i 1v1 situasjoner defensivt. Med sin balanse, fysikk og hurtighet mister han også svært sjelden ballen på vei fremover. Kan Williams bli mer skapende offensivt har vi fort en ny landslagsback fra Trøndelag i løpet av de neste årene.

Glenn Harviken – Grorud:
En av de største bidragsyterne til Grorud sitt opprykk. Opprinnelig høyreback som har måttet ta stort ansvar som forsvarssjef i årets sesong og løst oppgaven glimrende. Ingen scoringer i årets sesong men fortsetter han å utvikle seg i samme retning trenger ikke Eirik Kjønø å se etter forsterkninger på stopperplass i 2020. 

Sjur Lothe – Vidar FK
Unggutten med en fortid i Vard og Sandnes/Ulf har i år fått sitt store gjennombrudd i Vidar-trøya. Drivende god på midtbanen til de rød og en «stand out» player som har en lysende fremtid foran seg. To-veis bokksspiller som vinner dueller, kriger og løper i senk motstandere samtidig som han har en fin pasningsfot og bra driv med ballen. Blir neppe med Vidar ned til 3.divisjon etter denne sesongen. 

Martin Høyland – Grorud
Den tidligere Vindbjart-spilleren kom til Oslo øst for tre år siden og har spilt stort sett samtlige kamper for Grorud siden den gang. I foregående sesonger har midtbanekrigeren scoret 6 og 3 mål mens det i år ikke ble nettkjenning for de gule og blå. Noe av grunnen kan være at Høyland har tatt seg av de defensive arbeidsoppgavene i sin beste Grorud-sesong noensinne og gjort «den usynlige jobben». En grovarbeider som kommer til å bli superviktig for et Grorud-lag som skal ut i en knalltøff OBOS-liga til neste år. 

Youssef Chaib – Kvik Halden
Hadde kanskje fortjent en plass i startelleveren, men i likhet med Kent Bergersen plasserer vi Chaib på benken fra start. Etter flere gode innhopp og involveringer ble Chaibs navn utover i sesongen umulig å komme utenom i startelleveren. Ekstremtferdigheter så det holder med fart, teknikk og ligaens beste skuddteknikk fra distanse. Ingen har gitt oss flere vakre øyeblikk fra årets sesong. I første kvalik-kamp mot Åsane var Chaib et angrep alene til tross for at det ikke ble uttelling. Kan han klare å stabilisere seg på sitt høyeste nivå blir han en av landets største fotball-artister. 

Henrik Kjeldsrud Johansen – Fredrikstad 
Ble hentet «hjem» til FFK for å puste liv i opprykksdrømmen i sommer og holdt nesten på å klare det på egenhånd. Det er bare å drømme hvordan sesongen kunne endt hvis Kjeldsrud Johansen kom til plankebyen før sesongen. De røde og hvite vil trolig strekke seg langt for å beholde totningen også til neste år, da det betyr økt optimisme både hos supportere for å samle energi til et nytt forsøk.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger