Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-09-19 12:00

Prest på deltid – fotballgal på fulltid

Erik Massimo er ihuga Bærum-supporter med et stort engasjement i klubben, og ved siden av er han prest i en engelsktalende kirke.

Massimo 16x9 .jpg

IFØRT BORATDRAKT: Erik Massimo går «all in» når Bærum spiller viktige kamper.

— Jeg jobber som prest og har en 50 % stilling. I tillegg sper jeg på lønningsposen med en tilsvarende stillingsprosent her i Bærum SK, hvor jeg har ansvar for 4 lag. Kirken jeg jobber for holder til i Oslo, og er en engelsk kirke. De er litt mer liberale enn de vanlige norske menighetene, sier Massimo.

— Engelsk kirke, betyr det at du prater engelsk?

— Ja, engelsk og gammel engelsk. Jeg er totalt ubrukelig, men snittalderen i kirka er ca 60 år, hvor alle bruker høreapparat, så jeg kunne prata håvamål uten at noen hadde fått det med seg. Det er veldig få på min alder i kirka, hvor det er vanskelig å rekruttere unge medlemmer. Og når jeg holder på her i Bærum så blander jeg aldri min kirketro med fotball, så jeg prakker ikke på ungdommen min tro. Men det er faktisk noen fra fotballmiljøet her i Bærum som har kommet og hørt på meg prate i kirken. Her på Kadettangen er jeg veldig utadvendt, mens i kirken er jeg mer A4, hvor jeg går stille i gangene. De syntes vel det gøy å se meg på en annen arena, hvor jeg er litt mer reservert, sier Massimo.

— Prest, fotballsupporter og fotballtrener. Hvilken kombinasjon, Massimo! Eller hva?

— Hehe, jo da. Jeg har ikke sjarmen til Einar Gelius, men det stemmer og kombinasjonen er vel ikke av de vanligste.

Lite sexy å ligge midt på tabellen 

Massimo er kjent for sitt brennende engasjement i Bærum, hvor han i tillegg til å ha et ansvar for 4 aldersbestemte lag følger A-laget tett. Spesielt kjent er han for sin boratdrakt som han til noen utvalgte kamper velger å ha på når gultrøyene fra Bærum skal spille match.

— Boratdrakten blir kun tatt i bruk til utvalgte kamper. Jeg er stor fan av amerikansk fotball, og der har de sånne tradisjoner når det spilles store kamper. Folk kler seg ut, og det er en folkefest. Drakta tas på mot Asker selvfølgelig, som er en erkefiende og andre store matcher. Eksempelvis når Vålerenga kom på besøk her i cupen så måtte jeg jo by opp til dans, så da var boratdrakta på, sier Massimo.

— Med eller uten boratdrakt. Hva forventer du av Bærum i år?

— PostNord-ligaen er knallhard, og etter at de endret divisjonssystemet har nivået blitt enda høyere. I år så rykker vi ikke opp, så det viktigste blir å berge plassen noe jeg tror vi klarer. Hvis vi i tillegg kommer foran Asker på tabellen så er jeg meget fornøyd.

— Det er ikke så sexy å spille for å overleve, men det er der nivået vårt ligger akkurat nå. Vi er ikke bedre, sier Massimo.

— Hvordan startet din fasinasjon for Bærum?

— Jeg har vært i Bærum i 13-14 år, hvor jeg kom fra Elverum. Startet som dommer i klubben, før jeg tok over en rekke breddelag. Det startet med et lag, og i dag har jeg ansvaret for 4 ulike lag. Samtidig som jeg også stiller opp på A-kamper og viser mitt engasjement.

— Jeg ser alle kamper, men ikke på stadion. Borte mot Senja, så blir det stream, men alle hjemmekamper og bortematcher som ligger i noenlunde nærhet er jeg på. Det er en ensom tilværelse å være supporter her. I fjor hadde vi det laveste tilskuersnittet i PostNord-ligaen, men i år ser det ut til at Oppsal slår oss.

— Hva er grunnen til at det ikke er flere på Bærum sine A-kamper?

— Mange innflyttere! Bergensere bytter aldri ut Brann, og sørlendinger det samme med Start. Som innflytter vil man ikke få det forholdet til klubben, så det tror jeg er mye av hovedgrunnen. Samtidig er det kort vei til både Stabæk og hovedstaden hvor det spilles eliteseriefotball, og det er jo mye mer attraktivt.

— Det er ikke så sexy å ligge midt på tabellen i PostNord-ligaen, som er det tredje høyeste nivået i Norge. Vi slo Vålerenga i cupen, hvor det var mange folk på stadion. Men det er ikke nok til at folk ønsker å komme tilbake annenhver lørdag klokken 16:00 for å se Bærum ta i mot Florø eller Senja, sier Massimo.

Fra moromann til prest 

Til tross for sitt brennende engasjement i Bærum, hvor Massimo gjør alt fra å skrive kampreferater, til å lage mat hver torsdag for A-laget er ikke fotballinteressen den største.

— Fotballinteressen min sånn generelt er ganske så laber. Jeg ser Bærum og holder på her, men hjemme ser jeg sjelden fotball på tv. De største kampene riktignok får jeg med meg, men jeg ser svært sjelden en Premier League-kamp.

— Jeg er ekstremt interessert i amerikansk fotball. Her ser jeg alt av kamper, hører på podkaster og leser mye på nett. Fasinasjonen kom i 2004 når jeg var i USA, også har det bare utviklet seg til å bli en hobby og stor interesse. Jeg liker konseptet, hvor treneren kan planlegge hvert eneste ”play”. Slik er det ikke i fotball, sier Massimo.

— Hva er det som gjør at du ikke ser mer fotball på privaten?

— Jeg er ikke så fan av den utviklingen vi ser i fotballen, hvor jeg syntes fokuset på usportsligheter som drøying av tid, filming osv har blitt en sentral del. Og uten å starte en diskusjon om VAR, så er jeg tilhenger av at de store avgjørelsene skal være riktig, sier Massimo.

— Til slutt, Massimo. Du er en mann med mange talenter, og ikke minst interesser. Er det ikke vanskelig å tilpasse seg? Først er du moromann på Kadettangen, også skal du holde en gudstjeneste i en engelsktalende kirke?

— Jo, det kan du si. Men jeg trives med denne tilnærmingen, hvor jeg syntes det er fint å ha flere strenger å spille på. Jeg trives med å ha mye på agendaen. Ved siden tilværelsen som prest, fotballtrener, fotballsupporter og en alt-mulig-mann her på Kadettangen spiller jeg også en del curling på Snarøya. Dette er kun frivillig, men jeg trives med det. Jo mer jeg gjør, jo bedre er det, avslutter Massimo.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger