Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-04-09 12:00

PostNord-talentene, hva gjør de nå?

En er klar for Bundesliga og tysk fotball, mens en annen har vært på prøvespill i Italia. Foran 2019-sesongen har PostNord-talentet blitt kåret tre ganger, men hva gjør de tidligere vinnerne av prisen nå?

Vi skrur tiden tilbake til 2016. Etter en spennende sesongavslutning var tiden inne for å kåre årets PostNord-talent. Den danskfødte spissen Kasper Nissen som den gang spilte for Nest-Sotra gikk til slutt av med seieren. Unggutten presterte på et høyt nivå igjennom hele 2016-sesongen, så høyt at eliteserieklubben Sogndal valgte å signere den daværende 19-åringen.

Hele 2018-sesongen var Nissen på utlån til Levanger, hvor han noterte seg en scoring på 15 kamper, før han nå i vinter signerte for Florø Fotball. Florø er foran 2019-sesongen blant lagene som blir å finne i avdeling 2 i PostNord-ligaen, hvor Nissen garantert ønsker å vise seg ytterligere frem.

Prøvespill i Bologna 

Markus Solbakken ble stemt frem av trenerne til hvert av de 28 lagene i PostNord-ligaen. Midtbanespilleren som er født i 2000 spiller fremdeles i HamKam, samme klubb som han i 2017 stakk av med prisen årets PostNord-talent.

Til tross for at 18-åringen fremdeles er i HamKam har ikke tilbudene uteblitt. Høsten 2018 ble det lagt inn et millionbud på unggutten fra en Serie A-klubb. I følge Hamar Arbeiderblad har Markus Solbakken vært på prøvespill i Bologna FC, og imponert stort. Foreløpig er Solbakken fortsatt HamKam-spiller, men det blir spennende å følge utviklingen videre.

Til tysk fotball 

Fjorårssesongen gikk ikke som forventet for Fredrikstad, men til tross for at den ambisjonsrike klubben ikke rykket opp kunne en av deres spillere sikre seg prisen for årets PostNord-talent. Thomas Rekdal, nevø av Kjetil Rekdal hadde en fantastisk sesong og stakk til slutt av prisen i en alder av bare 17 år.

Midtbanespilleren ble i januar klar for Bundesligaklubben FSV Mainz 05, og går dermed i onkelens fotspor da også han gikk fra norsk til tysk fotball i 1988. Vi gleder oss til å se Rekdal i Bundesliga.

PostNord-talent
FJORÅRETS VINNER: Thomas Rekdal vant årets PostNord-talent i 2018.

Tidligere vinnere:

2016: Kasper Nissen, Nest-Sotra (Nå: Florø) 
2017: Markus Solbakken, HamKam (Nå: HamKam)
2018: Thomas Rekdal, Fredrikstad (Nå: FSV Mainz 05)

For å kunne bli kåret til årets PostNord-talent må man oppfylle følgende kriterier:

  • Spilleren må være under 21 år 
  • Utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter 
  • Ha et høyt utviklingspotensial
  • Stå for gode holdninger

Vi gleder oss til å dele ut nok en pris etter 2019-sesongen.

Les mer om PostNord-ligaen

Her finner du informasjon om ligaen, oversikt over kampene og tabellene, tilgang til håndbok for deg som er med i ligaen, og lenker til aktivietet på sosiale medier.

Alt om PostNord-ligaen

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger