Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2017-10-24 12:00

Markus Solbakken ble Årets Talent i PostNord-ligaen

Markus Solbakken, 17 år og midtbanespiller på HamKam, er kåret til Årets Talent i PostNord-ligaen, stemt fram av trenerne i de 28 lagene i de 2 avdelingene i PostNord-ligaen.

Markus Solbakken ble Årets Talent i PostNord-ligaen
Fra venstre: Divisjonsforeningens Arne Knoph, Lars Smith fra PostNord, Markus Solbakken, John Anders Rise fra HamKam og Truls Dæhli fra NFF.

For å kåre Årets Talent, kunne trenerne i PostNord-ligaen nominere inntil 3 spillere hver, hvorav maksimalt 1 fra egen klubb. Kriteriene var at spillerne var under 21 år og i tillegg utmerket seg med spesielt gode fotballferdigheter, et høyt utviklingspotensial og at de sto for gode holdninger - og Markus Solbakken fikk altså flest stemmer.

20 000 til spiller og til klubb

Som Årets Talent får Markus Solbakken 20.000 kroner og HamKam får det samme beløpet fra PostNord. Prisen ble offentliggjort og utdelt 21. oktober, før HamKams siste seriekamp der de møtte Vålerenga 2 på Intility Arena. De allerede opprykksklare hamarsingene vant 3-0, men på grunn av en mindre skade spilte Markus Solbakken dessverre ikke.

- Hadde det vært avgjørende, hadde jeg nok vurdert å spille, men nå ville vi ikke ta noen unødvendig sjanse ved sesongslutt. Jeg fikk vite at jeg vant en time før kampstart, og at det var jeg som ble valgt ut, var en overraskelse. Men det betyr vel at jeg har prestert godt gjennom hele sesongen, sa en stolt 17-åring etter overrekkelsen av en sjekk på 20 000 kroner og en krystallvase.

Anerkjennelse

Også HamKams leder, John Arne Rise var stolt over prisen.

- Dette er en veldig flott anerkjennelse for oss, og vi tar det som et bevis på at vi som klubb har fått til noe også med de yngre, sier han.

Årets Talent i PostNord-ligaen ble første gang kåret i 2016, da var det Nest Sotras Kasper Nissen som vant prisen.

- PostNord-ligaen har i år fremstått som en meget god utviklingsarena, og talentene er mange og store, sier Arne Knoph, daglig leder, Divisjonsforeningen.

Fakta

Navn: Markus Solbakken
Alder: 17
Klubb: HamKam
Posisjon: Midtbanespiller
Landskamper: 6 (2 for G17 og 4 for G16)

 

Les mer om PostNord-ligaen

Her finner du informasjon om ligaen, oversikt over kampene og tabellene, tilgang til håndbok for deg som er med i ligaen, og lenker til aktivietet på sosiale medier.

Alt om PostNord-ligaen

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger