Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-06-03 11:51

Endelig avspark for PostNord-ligaen

Endelig avspark for PostNord-ligaen

Mandag 17.april – 2. påskedag – klokken 14.00 blåser dommeren i gang fotballkampene Byåsen - Vidar og Nardo - Vindbjart i årets 2.divisjon. Dermed er PostNord-ligaen 2017 i gang.

Utover ettermiddagen vil 26 av de 28 lagene i de to avdelingene som utgjør PostNord-ligaen ha møtt sin motstander i årets første runde. De to siste – Bryne og Odd 2 – avslutter runden dagen etter.

- Endelig er vi i gang! Vi er stolte over å være hovedsponsor for de største talentene i norsk fotball. Det er stort for oss at ligaen bærer vårt navn, sier Ole A. Hagen, kommunikasjons– og markedsdirektør i PostNord.

Strategisk samarbeid

PostNord knytter Norge sammen med sitt transportnett fra nord til syd. Fotball knytter bånd mellom folk i alle deler av landet.

- Vi kunne valgt å være sponsor for golf, vi kunne valgt Operaen. Men vi vil støtte noe som når mange, over hele landet. Derfor falt valget på fotball, forteller Ole A. Hagen som har gledet seg til seriestart i hele vinter.

Fotballtinget har vedtatt en ny seriestruktur, og det innebærer at PostNord-ligaen i 2017 består av to avdelinger med 14 lag i hver avdeling. Divisjonen består av lagene som endte på 2.–7.-plass i hver av de fire avdelingene i 2. divisjon 2016, samt de fire lagene som rykket ned fra 1. divisjon 2016 – totalt altså 28 lag.

- PostNord-ligaen i fjor var brutal. Det som normalt er en trygg plass midt på tabellen, kunne da sende deg ned en divisjon. Men nå står vi igjen med to avdelinger der det garantert vil bli mange tette oppgjør, og der vinnerne virkelig vil være klare for et opprykk til neste nivå, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Unge talenter

I vårt langstrakte land kan det bli lange reiser for fotballspillere i en nasjonal liga. Men fotballforbundet har forsøkt å begrense reisebelastningen mest mulig. Andre viktige kriterier for oppsettet i de to avdelingene, er en jevn fordeling av 2.- og nedrykkslag i hver avdeling.

Fra og med årets sesong rykker vinnerne av PostNord-ligaen opp til OBOS-ligaen (1.divisjon), mens lag nr. 2 i hver av de to avdelingene spiller kvalik mot nr. 14 i OBOS-ligaen om den siste plassen på nest øverste nivå.

- Vi håper årets sesong blir begivenhetsrik med spennende kamper og med mange nye unge talenter som viser seg fram. Samtidig håper vi på et bredt lokalt engasjement rundt de 28 klubbene landet rundt i PostNord-ligaen, sier Ole A. Hagen.

Kårer årets talent

I år som i fjor vil vi også kåre PostNord-talentet, den unge spilleren som har utmerket seg mest i løpet av sesongen. En jury bestående av blant personer fra NFF, Amedia og PostNord vil ta beslutningen der trenere selv kan være med å nominere.

I fjor gikk prisen til Kasper Nissen fra Nest-Sotra. Etter å ha scoret hele 18 mål ble det prøvespill i Molde der 19-åringen imponerte Ole Gunnar Solskjær og scoret to ganger i en treningskamp mot Kristiansund. Til slutt valgte han å signere en kontrakt med Sogndal som gjør han klar for Eliteserien 2017.

- Det er det PostNord-ligaen handler om. Det er her talentene får prøve seg og se om de er modne for det neste steget i karrieren. Ligaen er viktig for rekrutteringen over hele Norge, og med spissingen som nå er gjort blir det en enda bedre forberedelse på toppfotballen, sier Ole A. Hagen, kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord.

Avdeling 2

Hødd
Byåsen
Nardo
Hønefoss
Fram Larvik
Odd 2
Notodden
Vindbjart
Bryne
Egersund
Vard Haugesund
Vidar
Nest-Sotra
Fana

Avdeling 1

Finnsnes
Alta
KFUM
Grorud
Follo
Kjelsås
Bærum
Asker
Vålerenga 2
Skeid
Raufoss
HamKam
Brummunddal
Nybergsund

 

PostNord-ligaen avd. 1

På fotball.no finner du årets tabell, oversikt over kommende kamper og kontaktinformasjon til klubbene i PostNord-ligaens avdeling 1.

Gå til tabell og terminliste

PostNord-ligaen avd. 2

På fotball.no finner du årets tabell, oversikt over kommende kamper og kontaktinformasjon til klubbene i PostNord-ligaens avdeling 2.

Gå til tabell og teminliste

Mer informasjon

Om PostNord-ligaen

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger