Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
Forberdelser

Tollinformasjon

Skal du sende eller ta imot noe utenfor Norges grenser? Her kan du lese om våre fortollingstjenester, og få tips og praktisk informasjon om eksport og import.

Vi har høy kompetanse på alle typer fortolling, og sammen med deg sørger vi for at import- og eksportfortollingene blir gjort i henhold til norsk lov.

Enkelte typer varer kan føre til at du som importør blir belastet med toll/avgifter i tillegg til importmoms. Hvis du ikke har tollkreditt eller er momsregistrert, vil vi stå for utlegg av moms og toll, og fakturere dette til deg.

Har du spørsmål angående fortolling kan du sende en e-post til fortolling.no@postnord.com, eller bruke Tollvesenets sider: toll.no.

Import og eksport for privatpersoner

Handle på nettet i utenlandske butikker

Når du handler på nettet utenfor Norge, blir varen fortollet før den kan brukes eller selges videre.

Vi må sikre at moms er betalt før varen kan leveres. Visse forsendelser, fortrinnsvis pakker av mindre verdi som bestilles fra Kina, adviseres (varsles) via brev eller sms med informasjon om hvordan betalingen gjøres. Etter betaling av moms og momshåndteringsavgift leveres forsendelsen til deg, enten hjem eller til et hentested, avhengig av størrelse og valgt frakttjeneste. For andre forsendelser skjer betaling av moms og momshåndteringsavgift på hentestedet, i forbindelse med utleveringen.

Våre avgifter for fortolling ved privatimport er normalt på 75 kr inkl. moms for forsendelser med en klarert verdi på mindre enn 1500 kroner. For forsendelser med en klarert verdi over 1500 kroner, må også toll betales og en tolldeklarasjon skal opprettes.

Import og eksport for bedrifter

Eksport

Som eksportør håndterer du sikkert en rekke ulike utfordringer hver dag. Vi har lang erfaring med å hjelpe bedrifter innen både B2B og B2C. Et samarbeid med oss innebærer at du får hjelp med pakkeleveransen til dine kunder, og det gir både deg og kundene dine mange fordeler.

Med våre tjenester får du for eksempel en rask og smidig transport av varer direkte til kunder i hele Europa. Dessuten opplever kunden at det er enkelt å handle hos deg, ettersom de får velge selv hvordan de vil ta imot varen og kan følge varens reise hele veien frem til mottakelsen.

Det stilles ulike krav til deg som avsender avhengig av om det du sender utenlands er en gave eller varer til salg.

Alle forsendelser som skal eksporteres bør alltid ha dokumentasjon som viser innehold og verdi på varene.

Ta kontakt med oss på fortolling.no@postnord.com for mer informasjon om hva slags dokumentasjon som trengs for våre tjenester eller les mer om tollbehandling av eksportvarer her.

Les mer om de forskjellige eksporttjenestene våre i lenkene under

MyPack Collect (Norden)
MyPack Home (Norden)
PostNord Return Drop off (Norden)
PostNord Parcel (Norden, Europa og verden)
PostNord Pallet (Norden og Europa)
PostNord Groupage (Norden)

Import

Varer som importeres fra land utenfor Norge skal fortolles innen de kan brukes eller selges videre.

1. januar 2015 ble rapportering om importmoms overført fra Tollvesenet til Skattetaten. Dette innebærer at du som er gründer selv rapporterer om importmoms i momsdeklarasjonen og foretar betaling til Skatteetaten.

Om du i stedet ønsker dokumentasjon fra oss til momsrevisjonen, kan vi sende dette på e-post når fortollingen har funnet sted. Send en e-post til fortolling.no@postnord.com hvis du ønsker dette.

Dersom din bedrift ikke er momregistrert vil du motta faktura fra oss på eventuell moms, toll og avgifter.

Les mer om vår importtjeneste, Collection Request.

Har du spørsmål om fortolling?

Kontakt oss på e-post, så hjelper vi deg så godt vi kan.

Send oss en e-post