Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-11-05 00:00

PostNord lanserer pakkeautomater

100 pakkeautomater vil settes ut i Stor-Oslo som et pilotprosjekt.

Netthandelen øker i takt med forbrukernes forventninger om raske leveringer og økt tilgjengelighet. En pakkeautomat gjør henting og levering av pakker enklere, både for PostNord og for forbrukeren. Pakkeautomatene vil være tilgjengelig der mange bor og ferdes, som borettslag, kollektivknutepunkter og kjøpesentre.

Fordelene ved pakkeautomatene er at de er enkle å bruke, ligger i nærheten av mange forbrukere, er tidsbesparende og alltid åpne. Disse vil kunne lette noe av trykket hos butikkene som får fylt opp lagrene sine og må håndtere mange kunder som skal hente pakker.

Utlevering i butikk har de siste 15 årene vært en suksess, men det er viktig å kunne tilby flere og varierte leveringsløsninger for å møte forbrukernes ulike behov.

PostNord har utviklet en applikasjon til pakkeautomaten. Med appen kan brukeren åpne sin luke i pakkeautomaten ved hjelp av bluetooth-teknologi. Appen, som heter «my.postnord» gjør det mulig å også kjøpe frakt, returnere og spore pakker.

En pakkeautomat er mer miljøvennlig ettersom det blir mindre kjøring til og fra ulike eiendommer. Dessuten vil de kunne stå utendørs, og trenger ikke tilkobling til strøm eller nett. Pakkeautomatene vil ha en modulbasert løsning med enkel mulighet for utvidelse ved behov, eller flytting. De vil vedlikeholdes av PostNord.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger