Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge

Årets unge spiller i PostNord-ligaen 2023: Her er de fire med flest stemmer!

Sesongavslutningen nærmer seg og vi har mer enn nok av spenning i PostNord-ligaen også i år. Midt i sesonginnspurten står fire av ligaens største talenter. En av dem blir kåret til årets unge spiller i PostNord-ligaen 2023.

Daglig leder for Norsk Ligafotball, Kari Lindevik har fulgt PostNord-ligaen tett i mange år – og vet av erfaring at de som nomineres til årets unge spiller i PostNord-ligaen er å regne med i mange år fremover.

– PostNord ligaen er blitt et viktig utviklingsnivå for norsk fotball, det viser også det faktum at tre av årets kandidater er solgt til Eliteserieklubber i sommervinduet, sier Kari Lindevik, daglig leder i Norsk Ligafotball.

For Norsk Ligafotball og klubbene i PostNord er det viktig at PostNord er med å sette spillerutviklingen og unge spillere i fokus.

– Alle fire er spennende kandidater som vi garantert vil se mer til i fremtiden i toppen av norsk fotball. På vegne av oss i Norsk Ligafotball gratulerer vi alle de fire nominerte, sier Lindevik.

Trenerne har kunnet nominere tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra egen klubb.

Dette er kriteriene for årets unge talent, satt av PostNord i samråd med NFF og Norsk Ligafotball:

  • Under 21 år
  • Utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Ha et høyt utviklingspotensial
  • Stå for gode holdninger

Her er de fire med flest stemmer – en av de vil bli kåret til årets unge spiller:

Andreas Endresen, født i 2003, Vard Haugesund (angrep)
Andreas som er spiss kom til Vard Haugesund på lån fra FK Haugesund i 2022. Fra 2023 var han fast hos Vard Haugesund før han ble videresolgt til Jerv i slutten av august 2023. Andreas noterte seg for 11 mål for Vard i 2022. I 2023 ble det før han dro til Jerv 16 mål. Han har spilt hele 49 kamper for Vard Haugesund. Sine barndoms år hadde han i Skudenes. I tillegg har han spilt en G18 kamp og 5 G16 landskamper.

Sander Nordbø, født i 2003, Notodden FK (midtbane)
Sander hadde sine barndomsår Heddal før han som 10 åring to turen til Snøgg, Herfra gikk han til Notodden og videre til Odd. Nå er han tilbake i Notodden og har spilt hele 33 kamper for Notodden på PostNord nivå. Om Sander sies at han er en spiller med godt overblikk, er ballsikker og god i duellspillet. Han har etablert seg godt på et lag som i år har gjort det meget godt i toppen av PostNord ligaen avdeling 1.

Victor Emanuel Halvorsen, født i 2004, Kjelsås (midtbane)
Victor Emanuel har hatt hele sin fotballkarriere på Grefsen i Kjelsås Fotball. Han har spilt hele 63 kamper for Kjelsås på PostNord nivå. I 2023 ble han solgt til Sarpsborg 08, men ønsket å fullføre sesongen i Kjelsås. Dermed ble han leid ut tilbake til Kjelsås frem til årsskiftet. Victor Emanuel fikk da også med seg semifinale i cupen mot Molde FK sammen med sine lagkamerater på Kjelsås.

Isak Vådebu, født i 2003, Tromsdalen (forsvar)
Isak startet sin fotball karriere i Reinen IL før han meldte tidlig overgang til Tromsdalen. Isak har spilt hele 66 kamper for Tromsdalen før han i 2023 gikk til Tromsø IL. En klubb han stadig vekk har blitt koblet opp mot. Isak skulle egentlig blitt lånt tilbake til Tromsdalen ut sesongen 2023, men avtalen ble gjort permanent etter at Tromsø IL solgte sin daværende stopper.

Premie til spiller og klubb

– Det store tilfanget av foreslåtte kandidater til prisen og de fire talentene med flest stemmer viser at det er et høyt nivå på de unge spillerne i PostNord-ligaen. Som samarbeidspartner til ligaen er det også gledelig å se at spillerutviklingen foregår i hele landet og skaper engasjement, sier Maria Korban, kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord.

Vinneren får 20.000,- og pokal. Spillerens klubb får også 20.000,- fra ligapartner PostNord. Prisen blir delt ut av PostNord i samarbeid med Norsk Ligafotball og NFF.

Tidligere vinnere – årets unge spiller i PostNord-ligaen:

2016 – Kasper Nissen
2017 – Markus Solbakken
2018 – Thomas Rekdal
2019 – Sturla Ottesen
2020 – Uranik Seferi
2021 – Sigurd Grønli
2022 – Syver S. Skeide
2023 – ??????