Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-06-17 13:59

PostNord-ligaen - ungdommens utstillingsvindu

– PostNord-ligaen er blitt bedre. Etter at de la om divisjonssystemet synes jeg både kvaliteten og konkurransen har økt. Ligaen er uten tvil en fin utviklingsarena for de unge spillerne her til lands, sier Gunnar Halle som er trener for G15- og G17-landslagene.

Fotballsesongen 2019 er godt i gang, og for lagene i PostNord-ligaen begynner det å dra seg til i begge avdelinger. I tillegg til en spennende og innholdsrik innledning av årets sesong begynner det så smått å nærme seg kåringen av årets PostNord-talent.

Bygge ligaidentitet

Kommunikasjonssjef i PostNord Bjørn Thorvaldsen ønsker at PostNord vil skape interesse og bygge opp ligaidentiteten til PostNord-ligaen.

– Hvorfor ønsker vi å sponse PostNord-ligaen? Vi ønsker å bygge kjennskap. Det er viktig for oss å få en lokal forankring, med mange mennesker over hele landet som blir stolte av at deres klubb er med i PostNord-ligaen. For å være med på å skape interesse og bygge opp ligaidentiteten har vi de siste årene jobbet med årets talent. PostNord-ligaen er en fantastisk utviklingsarena for de unge spillerne, og det er også derfor vi har satt et fokus på PostNord-talentet, eller årets talent, sier Thorvaldsen. 

– I tillegg er det gøy å se at de som har vunnet prisen tidligere har tatt store steg. Thomas Rekdal vant i fjor, og spiller i dag i Bundesliga-klubben Mainz 05. PostNord-ligaen er uten tvil et fint utstillingsvindu for unge spillere som ønsker seg ut i den internasjonale toppfotballen.

PostNord-talentet

Årets PostNord-talent er en stor begivenhet som går av stabelen på slutten av sesongen, og for å kunne bli kåret til årets PostNord-talent må man oppfylle følgende kriterier:

  • Spilleren må være under 21 år (spillere f.1998 eller senere)
  • Utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Ha et høyt utviklingspotensial
  • Stå for gode holdninger

Trenerne fra hver klubb skal nominere tre stykker, hvor de kan maks nominere en spiller fra egen klubb. Etter at nomineringen har funnet sted er det tid for å stemme på de aktuelle kandidatene.

I en liga hvor det er flust av talenter er det vanskelig å plukke frem noen vinner når godt over halve sesongen gjenstår. Likevel har vi i all beskjedenhet trukket frem noen spillere som vil være aktuelle til å vinne prisen «årets talent» når høstsesongen nærmer seg slutten.

Fredrik Vinje – Stjørdals/Blink F. 1998
Løpssterk indreløper som er på utlån til Stjørdals-Blink fra Ranheim. Har vunnet både G16 NM og G19 NM med juniorlaget til RBK, men en stygg skade satt han på sidelinjen i fjor. Tilbake nå og har vært svært god for Blink så langt.

 Conrad Wallem (Arendal) F.2000Svært spennende offensiv midtbanespiller. Tatt ut i forrige U19 landslagstropp og har hatt veldig positiv utvikling. Fysisk sterk, godt driv med ballen og god til å passere motspillere med ballen i beina. En av få unge spillere på et rutinert Arendal lag.

Sander Ystanes (Bryne) F. 1998
Nominert i fjor også. Offensiv midtbanespiller/kant som fikk en rekke kamper i fjor og ser ut til å spille fast i år også.

Robert Williams (Stjørdals-Blink) F. 2000
G19-landslagsspiller som har vært meget godt i forsvaret til Stjørdals-Blink som har åpnet sterkt i avdeling 2. Spilt samtlige kamper for trondheimslaget denne sesongen.

Sturla Ottesen (Kjelsås) F. 2001 
Bare 17 år, og spilt flere gode kamper denne sesongen. Spilt seg inn på G18-landslaget - solid gjennombrudd i år for unggutten.

Andre spillere som kan være aktuell for årets talent: Jens Aslaksrud (Kjelsås), Ole Martin Kolskogen (Åsane), Torje Naustdal (Florø), Torkild Aarønes (Florø), Roman Fazi (Asker), Emil Gundelach Ødegaard (Grorud), Elias Hage (Grorud), Isak Solberg (Bryne), Urani Sefari (Kvik Halden), Herman Johan Haugen (Vidar), Sjur Lothe (Vidar), Thomas Klementsen Jakobsen (Vidar), Andreas Dybevik (Bryne) og Adonai Kidane (Bærum).

PostNord gleder oss til å dele ut nok en pris etter 2019-sesongen!

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger