Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2019-10-11 12:00

PostNord-talentet 2019 – Her er de 5 nominerte!

Sesongavslutningen nærmer seg og vi har mer enn nok av spenning i PostNord-ligaen også i år. Midt i opprykkskampen står 5 av ligaens største talenter. En av dem blir kåret til årets PostNord-talent 2019. Se hvilke 5 spillere som er stemt frem her.

PostNord-talent
FJORÅRETS VINNER: Thomas Rekdal vant årets PostNord-talent i 2018.

Trenerne har kunnet nominere tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra hver klubb. Spillerne skal være født 1998 eller yngre, og i tillegg til å utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter, ha et høyt utviklingspotensial og stå for gode holdninger (spillere fra andrelag er ikke med i kåringen).

En midtstopper, to backer, en offensiv midtbanespiller og en spiss kan vinne årets kåring. Les mer om de aktuelle kandidatene under;

Robert Behson-Courage-Williams

Født: 15. Januar 2000
Klubb: Stjørdals/Blink (Klar for Ranheim fra 01.01.2020)

Den unge venstrebacken var en av mange spennende talenter i Trøndelags flaggskip, men det ble med et innhopp for RBK i cupkampen mot Steinkjer i 2018. 19-åringen returnerte istedenfor til gamleklubben Stjørdals/Blink før årets sesong og brukte få uker på å vise at han hadde tatt steg siden han forlot klubben som 16-åring noen år før.

Med sin eminente nærteknikk, solide fysikk og fotrappe forseringer gjorde unggutten venstrebacken til sin i comeback-sesongen og resten er en solskinnshistorie for både klubb og spiller. Williams har vært en av ligaens beste forsvarspillere og har levert på et stabilt høyt nivå gjennom hele sesongen.

At Blink-spilleren er en av favorittene til å vinne årets PostNord-talent uten å ha scoret et eneste mål i årets sesong, sier litt om hvilke evner han besitter som forsvarsspiller til tross for at han også har vært viktig for det oppbyggende angrepsspillet til en velspillende Blink-offensiv.

Prestasjonene har ikke gått ubemerket hen og i sommer signerte Ranheim kontrakt med spilleren som også har spilt landskamper for G17, G18 og G19 landslaget. Nå venter nye utfordringer og ytterligere utvikling i den blå RIL-drakta. La oss håpe at de holder seg i Eliteserien og vi får se en av de beste spillerne i PostNord-ligaen 2019 på det øverste nivået neste sesong!

Sturla Ottesen

Født: 25. Mai 2001
Klubb: Kjelsås

Den unge høyrebacken har allerede fått en god dose oppmerksomhet fra PostNord-liga redaksjonen, og det med god grunn. For bare ett år siden var det knapt noen som hadde hørt om det som kanskje er ligaens beste høyreback.

Det hadde derimot Kjelsås-trener Eivind Kampen som hentet Ottesen tilbake til klubben han hadde vært i som ung, og ga han tillit umiddelbart i vinterens treningskamper. 18-åringen har takket for tilliten og utviklet seg i stort tempo.

Med et meget følsomt høyreben, et stort tempo i kroppen og imponerende offensive kvaliteter har han gjort høyreback-plassen til sin på Oslos tak. I sommer kom også landslagsdebuten for Pål Arne «Paco» Johansen sitt G18-landslag.

Redaksjonen vet at flere klubber på høyere nivå har vist interesse for unggutten, men vi håper selvfølgelig at vi får beholde Sturla Ottesen i PostNord-ligaen i minst en sesong til!

Ole Martin Kolskogen

Født: 20 Januar 2001
Klubb: Åsane

Blant flere gode unge fotballspillere i PostNord-ligaen står Ole Martin Kolskogen frem som en av de absolutt beste. Som 16-åring fikk han merkelappen «så god at han ikke kan være her lenger» selv om en ydmyk unggutt trivdes godt i moderklubben Os. Der fikk han kjenne på seniorfotball i 3.divisjon som purungt stoppertalent, før veien gikk videre til OBOS-ligaen og Åsane. Til tross for at det ble et tungt nedrykk for de oransje påfølgende år fikk Kolskogen verdifulle minutter i OBOS-ligaen hvor han var på banen i hele 15 kamper for klubben.

Derfor er det ingen overraskelse at Kolskogen har vært en svært viktig brikke på et Åsane-lag som til tross for varierende resultater i 2019 har vist solid form i det siste, og igjen er på skuddhold til å kapre opprykksplassen i avdeling 2.

Lagkamerater har beskrevet han som en svært dedikert og seriøs 24-timers utøver, med alle forutsetninger for å bli en av landets beste spillere i sin posisjon i løpet av få år.

18-åringen kler Åsanes ambisiøse spillestil svært godt, og opererer som en svært god spillende midtstopper. Samtidig er det hurtigheten og toppfarten som gjør at det er lett å se at Os-gutten nok en gang innehar et høyere nivå enn det han spiller på.

Sindre Osestad

Født: 2. Oktober 1999
Klubb: Fram Larvik

20-åringen fra Kristiansand har etter overgangen til Fram Larvi fra Starts junioravdeling vært med på mye i den røde og blå drakta. I fjor fikk laget oppmerksomhet for pinlig klubbdrift og skandale-kampen mot Nybergsund med kun 7 spillere på banen.

En av disse var unggutten Sindre Osestad som sammen med resten av Fram på mirakuløst vis klarte å berge plassen i PostNord-ligaen til slutt. I årets sesong hat både Osestad og Fram Larvik fått oppmerksomhet av langt mer positiv karakter.

Roger Iversens gutter har vært et topplag i 2019 og mye av grunnen til dette er en ung dribleglad sørlending. Vårens store offensive formspiller satte ni mål i garnet fra midtbaneposisjon og var en konstant trussel hver gang han satte fart fremover i banen.

Med et vanvittig driv med ballen, et teknisk reportoar av høy klasse og et svært godt venstreben er Osestad en spiller som det rett og slett er nydelig å se på når han har dagen. I playmaker-posisjonen bak spissen har han levert både målgivende og scoringer.

Dessverre har sykdom og plager gjort at Fram-talentet har gått glipp av flere viktige kamper etter sommeren. Etter å ha sjekket plagene nærmere opp fikk han påvist kyssesyke, noe som har bidratt til at det har blitt færre minutter på banen en ønsket.

Osestad er nå friskmeldt til en viktig sesonginnspurt der Fram Larvik i aller høyeste grad fortsatt er med i toppkampen i avdelingen. Vi gleder oss til å se en av ligaens største talenter begeistre i en spennende sesongavslutning!

Oliver Valaker Edvardsen

Født: 19. Mars 1999
Klubb: Grorud

Drøbak-gutten har vært innom både Strømsgodsets og Vålerengas ungdomsavdeling før han endte opp i Grorud før årets sesong. Etter nedrykket fra PostNord-ligaen med Vålerenga 2 i 2018, byttet den tidligere turneren ut Valle Hovin med Groruddalen, noe som viste seg å være et smart valg.

Grorud trener Eirik Kjønø omskolerte kantspilleren til spiss og fikk maksimal effekt av bytte i årets sesong. Edvardsen svarte med 12 mål på 19 kamper før han i sommer ble hentet til Stabæk.

Der kom eliteseriedebuten kjapt og til tross for at 20-åringen fortsatt venter på sin første scoring på det øverste nivået i Norge, har han rukket å markere seg med en susende takling som blant annet ble gjenstand for diskusjon i Eurosports fotballstudio, og endte i en alvorsprat med Stabæk-trener Jan Jönsson.

Dette er langt ifra tilfeldig, for den tidligere turneren spiller med en energi helt utenom det vanlige på banen. En liten eksplosiv kraftplugg som er gjennombruddshissig og svært god 1v1. Mange av scoringene i år har også kommet på solide langskudd, så Edvardsen har bevist at han besitter flere spennende ferdigheter offensivt.

Til tross for at han forsvant i sommer, rakk han å markere seg såpass at flere av stemmene fra årets trenere og ledere har gått til Grorud-spilleren. Vi ønsker Edvardsen lykke til videre i Stabæk og Eliteserien!

Vinneren får 20.000 kroner og en krystallpremie. Spillerens klubb får også 20.000 kroner fra ligapartner PostNord. Prisen vil altså bli offentliggjort og utdelt i siste serierunde.

Tidligere vinnere:

- Thomas Rekdal, FFK (2018)
- Markus Solbakken (2017)
- Kasper Nissen, Nest Sotra (2016)

Vi ønsker alle de fem nominerte lykke til!

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger