Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-06-03 12:20

Slik blir årets PostNord-liga

Slik blir årets PostNord-liga

Bare 2 av 4 avdelinger er igjen og maks 3 lag kan rykke opp. Når 2. divisjon starter opp igjen 2. påskedag blir det tøffere enn noen gang å hevde seg.

- PostNord-ligaen i fjor var brutal. Det som normalt er en trygg plass midt på tabellen, kunne da sende deg ned en divisjon. Men nå står vi igjen med 2 avdelinger der det garantert vil bli mange tette oppgjør, og der vinnerne virkelig vil være klare for et opprykk til neste nivå, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Det norske seriesystemet ble endret i fjor for å øke nivået på PostNord-ligaen, det som utgjør nivå 3 etter Eliteserien og OBOS-ligaen. Det gjorde at alle som ble nr 8 eller dårligere i 1 av de 4 2. divisjonsavdelingene rykket rett ned, mens bare vinneren gikk opp.

Samler hele landet

De som var igjen i de fire avdelingene – lag 2-7 på tabellen – møtes nå sammen med de fire lagene som rykket ned fra 1. Divisjon i 2 avdelinger med 14 lag i hver. Bare de to avdelingsvinnerne rykker rett opp. De to som kommer nærmest møter det tredje svakeste laget i 1. Divisjon til kvalik om én plass. De tre lagene som kommer sist i hver avdeling rykker ned.

De 2 avdelingene samler lag fra Alta i nord til Egersund i sør. Trøndelag, Vestlandet og Oslo-området er bredest representert, mens bare 2 andrelag, Vålerenga og Odd, er de eneste Eliteserie-lagene som greide å klore seg fast med sine andrelag da nivået ble hevet. Totalt skal det spilles 728 kamper mellom 17. april og 21. oktober.

Kårer årets talent

I år som i fjor vil man også kåre PostNord-talentet, den unge spilleren som har utmerket seg mest i løpet av sesongen. En jury bestående av blant personer fra NFF, Amedia og PostNord vil ta beslutningen der trenere selv kan være med å nominere.

I fjor gikk prisen til Kasper Nissen fra Nest-Sotra. Etter å ha scoret hele 18 mål ble det prøvespill i Molde der 19-åringen imponerte Ole Gunnar Solskjær og scoret to ganger i en treningskamp mot Kristiansund. Til slutt valgte han å signere en kontrakt med Sogndal som gjør han klar for Eliteserien 2017.

- Det er det PostNord-ligaen handler om. Det er her talentene får prøve seg og se om de er modne for det neste steget i karrieren. Ligaen er viktig for rekrutteringen over hele Norge, og med spissingen som nå er gjort blir det en enda bedre forberedelse på toppfotballen, sier Ole A. Hagen, kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord.

For mer informasjon, kontakt:

Bjørn Thorvaldsen
tlf: 918 23 439
bjorn.thorvaldsen@postnord.com

 

Fakta om PostNord AS

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for ca 4 mrd NOK i 2015. Selskapet har ca 1350 ansatte i Norge og 800 sjåfører. Hovedkontoret ligger på Alfaset i Oslo.