Prisen for årets unge spiller deles ut av PostNord til den som har utmerket seg mest i PostNord-ligaen. Det var en jevn kåring, hvor Victor Emanuel Halvorsen sanket flest stemmer. Sander Nordbø (Notodden FK), Andreas Endresen (Vard Haugesund) og Isak Vådebu (Tromsdalen) var de tre som fikk flest stemmer etter 19-åringen fra Kjelsås.

Dette er kriteriene for årets unge talent, satt av PostNord i samråd med NFF og Norsk Ligafotball:

  • Under 21 år
  • Utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Ha et høyt utviklingspotensial
  • Stå for gode holdninger

Victor Emanuel har hatt hele sin fotballkarriere på Grefsen i Kjelsås Fotball. Han har rundet 63 kamper for Kjelsås på PostNord-nivå. Tidligere i år ble det klart at han fra 2024-sesongen vil spille Eliteseriefotball for Sarpsborg 08. Unggutten ønsket å spille for Kjelsås ut sesongen da overgangen ble en realitet, så dermed ble han leid ut tilbake til Kjelsås frem til årsskiftet.
 
Victor Emanuel fikk da også med seg den mye omtalte semifinalen i cupen mot Molde FK.

Jo Bergsvand, på vegne av NFF og Norsk Ligafotball var til stede på Grefsen kunstgress lørdag for å dele ut prisen.

— Det er alltid gøy når sesongen går mot slutten å dele ut denne prisen, sier daglig leder i Norsk Ligafotball, Kari Lindevik.

Lindevik har delt ut prisen til årets unge spiller en rekke ganger. 

— Kåringen av årets unge spiller skaper et godt engasjement fra våre klubber og trenere i årets PostNord liga. Victor Emmanuel var helt klart en av favorittene blant mange trenere, som har stemt de frem.  Vi i Norsk Ligafotball gratulerer Victor Emmanuel og ønsker han lykke til videre i Eliteserien 2024, sier Lindevik.

Også landslagstrener Luis Pimenta som kjenner Victor Emmanuel godt har kun lovord om prisvinneren.

— Victor Emmanuel har hatt en veldig god sesong og imponert for Kjelsås. Han er en lovende spiller med stort potensiale, som det blir spennende å følge med videre på et enda høyere nivå. Jeg gratulerer han så mye med prisen og ønsker lykke til i Sarpsborg neste sesong, sier Pimenta.

Talentpris nummer åtte i rekken

«Årets unge spiller» er en pris PostNord har kåret siden 2016 – og dette vil de fortsette med.

— Vi er en stolt sponsor av ligaen og det er viktig å rette fokus på det viktige utviklingsarbeidet som gjøres. PostNord-ligaen er en fin utviklingsarena for mange fantastiske spillerne vi har her til lands. Også A-landslagsspillerne som vi er godt kjent med i dag har på et tidspunkt spilt i PostNord-ligaen, uttaler kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord, Maria Korban.

Pressesjef i PostNord Norge, Haakon Nikolai Olsen var også til stede på prisutdelingen

—  Forrige helg var vi til stede når Levanger-trener Per Verner Rønning vant prisen i PostNord-ligaen for årets trener, mens vi i denne helgen har delt ut prisen til årets unge talent. Det er gøy at vi som en så stor aktør er ute i distrikts-Norge og bidrar til å løfte talentene vi har – både på trener og spillersiden i PostNord-ligaen. Gratulerer til både Per Verner og Victor Emanuel, sier Olsen.

Vi ønsker Victor Emanuel lykke til neste sesong i Eliteserien, og sender lykkeønskninger også til Per Verner som neste år blir å se i OBOS-ligaen med sitt kjære Levanger.

Tidligere vinnere – årets unge spiller i PostNord-ligaen:
2016 – Kasper Nissen
2017 – Markus Solbakken
2018 – Thomas Rekdal
2019 – Sturla Ottesen
2020 – Uranik Seferi
2021 – Sigurd Grønli
2022 – Syver S. Skeide
2023 – Victor Emanuel Halvorsen