Gå direkte til sidens hovedinnhold Gå til hovedmenyen Gå til språkvelgeren

Toll for netthandlere

I takt med at netthandelen øker handles det også mer fra utlandske nettbutikker. Når du som forbruker bestiller noe fra utlandet må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift når varen ankommer Norge.

Toll, hva er det?

Fortolling er omregning av avgifter på varer som skal inn eller ut av Norge. Når en kunde eller en bedrift kjøper en vare på nett fra utlandet skal tollvesenet ha penger for å ta varen inn i Norge. Tollvesenet skal ha moms for varen du bestiller, og denne prisen blir beregnet ut.

Her finner du som bedrift informasjon om hva som gjelder når du tar imot forsendelser fra andre land eller importerer varer.

Send pakker til utlandet

De fleste forbrukere og bedrifter i dag bestiller og mottar pakker fra utlandet, men det er også mange som ønsker å sende pakker ut av Norge. PostNord har Nordens største rutenett for distribusjon av varer i Norden.

Gjennom vårt samarbeid med DPD kan vi tilby gode løsninger for eksport fra Norden til Europa for din bedrift. Her finner du som bedrift informasjon om hvordan du kan sende pakker til Europa med PostNord.

Har du flere spørsmål om toll knyttet til netthandel?

Ta kontakt for mer informasjon.

.