Hopp over navigering og søk
Öppna i Microsoft Edge
2020-05-06 08:57

Utbyggingen av PostNord-terminalen på Langhus godt i gang!

Utbyggingen av PostNords terminal på Langhus vil hvis alt går etter planen være ferdigstilt 14. oktober 2020.

Anlegget på Langhus får 10.000 ekstra kvadratmeter og sorteringsanlegget utvides med en 50 % større kapasitet, og samlet vil PostNord nå kunne håndtere 250 000 pakker per døgn.

Torsdag 12. mars ble det første spadetaket tatt på Fugleåsen, hvor PostNord-terminalen nå skal bygges ut med 10 000 kvadratmeter. 

PostNords eiendomsdirektør Ronny Grøtvedt er klar på at utvidelsen av Langhus-terminalen er en nødvendighet med tanke på fremtidens pakkevolumer. Terminalen blir også størst i Norge når utvidelsen er ferdig. 

— Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Dette er en av våre største investeringer i den femårsperioden vi er inne i - og viser også at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger, sier Grøtvedt.

A Bygg Entreprenør stod bak utbyggingen av terminalen på Langhus som stod ferdig i 2014. Arealet var da på 12.000 kvadratmeter. Nå seks år senere skal samme selskap igjen være med å bidra når PostNord utvider med 10.000 kvadratmeter – det er nesten en dobling.

— Byggetiden er kort, men som landets ledende logistikkentreprenør har vi utviklet prosesser og systemer som gjør at vi ikke har noe problem med å løse oppgaver som denne. Med fokus på effektivitet kommer vi i mål i god tid før Black Friday, sier administrerende direktør i A Bygg, Morten Raugstad.

BYGGER: På Fugleåsen bygges det - og i løpet høsten 2020 vil Langhus-terminalen stå ferdig.

 

Flere pakker - og helst helt hjem

For utvidelsen på Fugleåsen innebærer også en delvis omlegging av driften. Trenden er helt klar: PostNord sender og mottar stadig flere pakker. Koronakrisen har på bakgrunn av restriksjonene fra myndighetene satt fart på en tendens hos PostNord: Vi nordmenn vil ha varene levert helt hjem til oss. 

– For å ivareta utviklingen av hjemlevering og alle pakkene som skal ut, må vi utvide sorteringsanlegget. Det jobber vi også med i disse dager, sier Grøtvedt. 

Ingen store forsinkelser som følge av viruset

Ellers har koronapandemien ikke ført til noen store forsinkelser i byggeprosjektet. Det eneste problemet som har oppstått, var da noen bærebjelker i en spesiell type stål ikke kunne produseres i Luxemburg som planlagt. Entreprenøren flyttet bestillingen til en fabrikk i Polen - som også ble stengt. Til slutt ble stålrørene støpt på en fabrikk i Tyskland. Konsekvensen er at overtakelsen av påbygget kun er flyttet noen dager til 14 oktober. 

– Bank i bordet! Det er den eneste forsinkelsen vi har hatt så langt, avslutter eiendomsdirektør i PostNord, Ronny Grøtvedt.

Få full oversikt og følg hele byggeprosessen her.

Driftsmeldinger

Her finner du informasjon over hendelser som påvirker vår produksjon og distribusjon.

Se også:

Vei- og trafikkinformasjon fra Statens vegvesen
Trafikkmeldinger fra Bane NOR
Varsler om naturfarer i Norge

Se driftsmeldinger